Candy Crush är ett videospel för smartphones och Facebook. Lanseringen av spelet skedde i mitten av april 2012. Spelet släpptes som applikation för mobila enheter i november samma år. Candy Crush utvecklades av King. I mars 2013 vann “Candy Crush Saga” över “FarmVille 2” som det mest populära spelet på Facebook, med ett medelantal på 45,6 miljoner användare i månaden. Det är en variant av webbläsarspelet Candy Crush.

Spelmöjligheter

Candy Crush är en variant av “tre-i-rad-spelen” som till exempel Bejeweled. Varje nivå har en spelplan av olika form, den maximala storleken av planen är 9×9, dessa är fyllda av sötsaker i tre till sex olika färger samt ibland även hinder. De basiska dragen i spelet består av att byta positionerna av två karameller för att försöka bilda en linje av tre i samma färg, när detta uppnås försvinner karamellerna och de som finns ovanför faller ner i de tomma platserna.

Fem liv

Varje spelare har tillgång till fem liv, varje förlorat liv återbildas efter 30 minuters spelande. Om spelaren inte når sitt mål i varje nivå eller om spelaren inte uppnår minumumpoängen förlorar denne ett liv. Spelaren har dock möjlighet att fråga sina kompisar på Facebook efter flera liv att ha i reserv.